Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
greek english
Γενικό Προξενείο Μελβούρνης
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Μελβούρνης arrow Νέα arrow Εκδήλωση σε Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτώρια

Εκδήλωση σε Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτώρια

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019

Εκδήλωση σε Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτώρια για έναρξη συνεργασίας των ελληνικής καταγωγής αιρετών σε τοπική αυτοδιοίκηση στην πολιτεία της Βικτώρια με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (Μελβούρνη, 23 Απριλίου 2019)

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, κ. Δ. Μιχαλόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτώρια (ΕΟΚΜΒ) για τη έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικής καταγωγής αιρετών στην τοπική αυτοδιοίκηση της πολιτείας της Βικτώρια με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήσαν ο Πρόεδρος της ΕΟΚΜΒ, κ. Β. Παπαστεργιάδης, ο αντιπρόεδρος του Δικτύου Αιρετών, κ. Γ. Κοντορίνης, ο πρώην πολιτειακός Υπουργός, κ. Ι. Πανταζόπουλος και πολλοί ελληνικής καταγωγής αιρετοί στα Δημοτικά Συμβούλια της ευρύτερης περιοχής της Μελβούρνης, σε ορισμένους από τους οποίους απονεμήθηκαν «Πιστοποιητικά Αναγνώρισης» για την ευρύτερη προσφορά τους προς την Αυστραλία και την ελληνική ομογένεια.

Στην ομιλία του ο Γενικός Πρόξενος υποστήριξε την ιδέα διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού σε επίπεδο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επανέλαβε τη διαρκή υποστήριξη από πλευράς ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στο έργο του Δικτύου Αιρετών.