Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
greek english
Γενικό Προξενείο Σύδνεϋ

Βιογραφικό

Γενικός Πρόξενος
Χρήστος ΚαρράςΟ κ. Χρήστος Καρράς γεννήθηκε στο Solingen της Γερμανίας το 1968 και είναι διπλωματικός υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδας και του Κολλεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ και κάτοχος Πτυχίου Χημικού Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πτυχίου Λογοτεχνίας από το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κατά την διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας, ο κ. Καρράς υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ιράν, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σερβία και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία. Έχει, επίσης, υπηρετήσει στην Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στην Διεύθυνση ΝΑΤΟ και στην Διεύθυνση Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Τον Δεκέμβριο του 2017 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Σύδνεϋ.

Ο κ. Καρράς ομιλεί αγγλικά και γαλλικά με ευχέρεια και διαθέτει καλή γνώση της ιταλικής, της ισπανικής και της ρωσικής. Είναι παντρεμένος με την κα Αικατερίνη Γκίκιζα και έχουν τρία παιδιά.