Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
greek english
Γενικό Προξενείο Μελβούρνης
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Μελβούρνης arrow Νέα arrow Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Εορτασμός Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Ο Γενικός Πρόξενος, κ. Δ. Μιχαλόπουλος, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν φέτος, στις 27 και 28 Οκτωβρίου στη Μελβούρνη για την Εθνική Επέτειο.  Στην Ι.Μ. «Άξιον Εστίν» στο προάστιο Northcote εψάλη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ζηλανδίας, κ.κ. Μύρωνος κι ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Μονής, που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Εφέδρων εν Αυστραλία.  Ανήμερα της επετείου, ο Γενικός Πρόξενος απηύθυνε χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνια σε Αυστραλο-ελληνικό Μνημείο και σε Μνημείο Πεσόντων, σε τελετή που οργάνωσε το Ελληνικό Παράρτημα των Παλαιμάχων του Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το παρόν στις ως άνω εκδηλώσεις έδωσαν ομογενείς βουλευτές του πολιτειακού κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της ΕΟΚΜΒ και εκπρόσωποι των λοιπών εθνικοτοπικών σωματείων και φορέων της ομογένειας, μαθητές των ελληνικών σχολείων και πλήθος κόσμου.