Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
greek english
Γενικό Προξενείο Μελβούρνης
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Γενικό Προξενείο Μελβούρνης arrow Νέα arrow Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τ. Kουίκ στη Μελβούρνη για τις εργασίες του προγράμματος «Νόστος ΙΙΙ» με την Κύπρο και την Αίγυπτο

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Τ. Kουίκ στη Μελβούρνη για τις εργασίες του προγράμματος «Νόστος ΙΙΙ» με την Κύπρο και την Αίγυπτο

Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τ. Κουίκ επισκέφθηκε, στις 24-27 Μαρτίου, τη Μελβούρνη για να λάβει μέρος, ομού μετά του Κυπρίου Προεδρικού Επιτρόπου για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις & Απόδημους Κυπρίους, κ. Φ. Φωτίου και της Αιγύπτιας Υπουργού Μετανάστευσης & Αποδήμων Αιγυπτίων, κα. Ν. Makram, στις εργασίες του τριμερούς προγράμματος συνεργασίας «Νόστος ΙΙΙ».

Το πρόγραμμα του κ. Υφυπουργού περιελάμβανε δύο συναντήσεις, με εκπροσώπους της νεολαίας και επιχειρηματίες από τη διασπορά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στη Βικτώρια καθώς και επαφές με την πολιτειακή ηγεσία της πολιτείας (Πρωθυπουργό, κ. D. Andrews), ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές και επίσκεψη στο Μουσείο Μετανάστευσης.

Ξεχωριστή στιγμή της επίσκεψης ήταν και η συμμετοχή των τριών επισήμων στη δεξίωση του Γενικού Προξενείου για την Εθνική Εορτή, στις 25 Μαρτίου στο Δημαρχείο του Malvern.  Στην ομιλία του ο κ. Τ. Κουίκ εξήρε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και της Αυστραλίας και προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις για την έναρξη, την 1η Ιουλίου 2019, του προγράμματος «Work and holiday visa» και για άλλα θέματα που αφορούν την ελληνική ομογένεια.