Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στην Καμπέρρα
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στην Καμπέρρα arrow Νέα arrow Διαγωνισμός για τη συγγραφή µικρής ιστορίας / παραμυθιού, από παιδιά και νέους ηλικίας 8-16 ετών, µε θέμα: «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισµού»

Διαγωνισμός για τη συγγραφή µικρής ιστορίας / παραμυθιού, από παιδιά και νέους ηλικίας 8-16 ετών, µε θέμα: «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισµού»

Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2018

Η ΓΓΑΕ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τµήµα της IBBY, προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη συγγραφή µικρής ιστορίας / παραμυθιού, από παιδιά και νέους ηλικίας 8-16 ετών, µε θέμα: «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισµού».

Όροι του διαγωνισµού:

Ποιοι µπορούν να λάβουν µέρος:

Παιδιά και νέοι ηλικίας 8-16 ετών, ελληνικής καταγωγής, που µαθαίνουν την ελληνική γλώσσα.

Προδιαγραφές κειµένου:

· Το κείµενο πρέπει να είναι γραµμένο στην ελληνική γλώσσα.

· Με αφορµή το μήνυµα σε κείµενο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου για την Ηµέρα Ελληνικής Γλώσσας, οι συµμετέχοντες καλούνται να γράψουν ένα δικό τους κείμενο (μυθοπλαστικό, δηλαδή διήγηµα, ιστορία µικρής φόρµας ή παραμύθι) το οποίο µπορεί να απευθύνεται σε µικρούς ή ενήλικους αναγνώστες.

· Η έκτασή του δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2000 λέξεις.

· Στο νέο κείµενο θα πρέπει να χρησιµοποιείται οπωσδήποτε µία φράση του μηνύµατος του Βαγγέλη Ηλιόπουλου για την Ηµέρα Ελληνικής Γλώσσας.

· Τα κείµενα αποστέλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, σε µορφή word (.doc), στο και

· Το όνομα κάθε αρχείου πρέπει να περιέχει, µε λατινικούς χαρακτήρες, το επώνυµο του συγγραφέα (π.χ. papadopoulos.doc).

· Στο θέµα του ηλεκτρονικού µηνύµατος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος «ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ».

· Τα στοιχεία του δηµιουργού θα αναγράφονται στο έγγραφο του κειµένου.

Προθεσµίες

Προθεσµία παράδοσης τελικών κειµένων ορίζεται η 15η Ιουνίου 2018.

Τα καλύτερα παραµύθια θα βραβευτούν και θα τυπωθούν σε σχετική έκδοση. Η συµμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει πως ο δημιουργός του κειμένου παραχωρεί την άδεια χρήσης του κειµένου του, για τους σκοπούς της έκδοσης.

Η αξιολόγηση των κειµένων θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα συσταθεί από το Ελληνικό Τµήµα της IBBY – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Η κριτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να δώσει και ειδικά βραβεία, σύµφωνα µε την ηλικία ή το βαθμό ελληνομάθειας, κάθε νέου συγγραφέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα:

http://www.ggae.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=2682&cnode=22