Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στην Καμπέρρα
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στην Καμπέρρα arrow Νέα arrow Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στην Αυστραλία

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, στην Αυστραλία

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αυστραλία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε σειρά συναντήσεων στην Καμπέρα, πρωτεύουσα τη Αυστραλίας.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας Malcolm Turnbull, την Υπουργό Εξωτερικών J. Bishop, τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας A. Synadinos (Ελληνικής καταγωγής από το Ληξούρι), ο οποίος ζήτησε συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα Καινοτομιών και Τεχνολογίας, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Bill Shorten και την σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών Penny Wong.

Επίσης συναντήθηκε με όλους τους Ελληνικής και Κυπριακής καταγωγής Ομοσπονδιακούς βουλευτές, όπως η J. Banks, o S. Georganas , η M. Vamvakinou και ο N. Xenophon.

Οι συζητήσεις του κ. Κουίκ επικεντρώθηκαν σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του σχετικά με το Κυπριακό, τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση και το χρέος και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε όλους τους συνομιλητές του για την σταθερή θέση της Αυστραλίας στο θέμα των Σκοπίων, τηρώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με το όνομα.

Συναντήθηκε επίσης, με τα μέλη της νεοσύστατης Επιτροπής Φιλίας Αυστραλίας - Ελλάδας, της οποίας Πρόεδρος είναι η J. Banks, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Ήπειρο και το Κιάτο.

Από την Αυστραλία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουίκ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανεξάρτητα με την πολιτική συζήτηση που είχα με όλους όσους συναντήθηκα από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση, εισέπραξα από τους ίδιους έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη τους και τον σεβασμό τους για την Ελλάδα. Ειδικά ο Πρωθυπουργός, όπως μου είπε, μάθαινε Ελληνικά στο σχολείο που πήγαινε και μάλιστα την καθαρεύουσα.

Επίσης, όλοι, υπογράμμισαν το θαυμασμό τους για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της δεύτερης Πατρίδας τους.

Τέλος, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Αυστραλίας - Ελλάδας, ανακοίνωσα ότι με πολύ χαρά θα υποστηρίξουμε το σχέδιο της δημιουργίας ANZAK Μουσείου στην Λήμνο, ώστε να τιμηθούν οι Αυστραλοί, οι Νεοζηλανδοί και οι Καναδοί που έδωσαν τις μάχες τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Join us on Facebook See our photos on Flickr
Greece all time classic
Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0