Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
greek french
Αρχική arrow Πολιτιστικές Εκδηλώσεις arrow Κυκλοφορία νέου βιβλίου " Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ " του Alain Durel

Κυκλοφορία νέου βιβλίου " Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ " του Alain Durel

Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2015

Κυκλοφορία νέου βιβλίου " Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ " του Alain Durel

"Πως να μιλήσω για το Άγιο Όρος, πως να περιγράψω το απερίγραπτο; Τελικά, ένας χρόνος είναι πολύ λίγος, όταν ζεις δίπλα σε γαλήνιους γέροντες, με μακριές λευκές γενειάδες και τα φωτεινά πρόσωπα τα σμιλευμένα από την άσκηση. Ανακάλυψα αυτόν τον "όνυχα του λέοντος" που αναδύεται απ' το Αιγαίο, στη Βόρεια Ελλάδα, απέναντι από την Τουρκία, τον ασάλευτο Άθωνα που διέσχισε τους αιώνες, τα σχίσματα, τις Σταυροφορίες, τις αυτοκρατορίες, τους διωγμούς, τον Άθωνα που παρέμεινε ως κόσμημα, ως μυστήριο, ως θαύμα".

Προερχόμενος από οικογένεια ανακληρική, στην αρχή ασχολήθηκε με την ινδική θρησκεία και σκόπευε να γίνει ινδουιστής μοναχός. Όμως ένα ταξίδι στην Ελλάδα άλλαξε τη ζωή του και τον οδήγησε στην ορθόδοξη πίστη. Επισκέφτηκε το Άγιο Όρος και προσπάθησε να ακολουθήσει τη μοναστική ζωή.
Η εμπειρία του αυτή καταγράφεται στο παρόν βιβλίο, διήγηση της μεταστροφής του, που μας αποκαλύπτει τη ζωή της Αθωνικής Πολιτείας. Η Χερσόνησος των Αγίων τιμήθηκε με το Βραβείο Χριστιανικού Βιβλίου το 2011. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece


Facebook

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0