Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη arrow Ανακοινώσειςarrow Εκδήλωση Ελλάδος, Κόστα Ρίκα και UNESCO στην έδρα των ΗΕ για την Παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Εκδήλωση Ελλάδος, Κόστα Ρίκα και UNESCO στην έδρα των ΗΕ για την Παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Τετάρτη, 15 Μάιος 2013

Οι Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδος και της Κόστα Ρίκα στα ΗΕ, σε συνεργασία με την UNESCO, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου του 2013, διοργάνωσαν  στις 2 Μαΐου 2013, στην έδρα των Ην. Εθνών, εκδήλωση που περιλάμβανε προβολή της ταινίας με τίτλο «Which way is the Front Line from Here? The Life and Time of Tim Hetherington» (παραγωγή του Sebastian Junger, επίσημη επιλογή για το φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance 2013), και ανοικτή συζήτηση, με θέμα την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά  με το Πλάνο Δράσης των ΗΕ για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και το θέμα της ατιμωρησίας.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος,  συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκπροσώπων από εδώ Μόνιμες Αντιπροσωπείες και ΜΚΟ, καθώς αναφέρθηκε στο κρίσιμο θέμα της προστασίας των δημοσιογράφων που καλύπτουν ένοπλες συγκρούσεις και άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή της ταινίας, έγινε αναφορά στη σημασία της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης των ΗΕ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και το θέμα της ατιμωρησίας και στο ρόλο των ΜΚΟ στην εκπαίδευση των δημοσιογράφων στον τομέα της παροχής πρώτων βοηθειών έτσι ώστε να γλιτώσουν ζωές δημοσιογράφων.