Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη arrow Ανακοινώσειςarrow Συνάντηση ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, Yun Byung-se (Νέα Υόρκη, 19.09.2016)

Συνάντηση ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, Yun Byung-se (Νέα Υόρκη, 19.09.2016)

Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2016
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Yun Byung-se.

Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να προωθήσουν την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και να εγκαινιάσουν διαδικασία πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών. Μάλιστα, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν προσκλήσεις για την πραγματοποίηση επισκέψεων στο προσεχές μέλλον.

Παράλληλα, συμφώνησαν ως προς τη διοργάνωση εβδομάδας ελληνικού πολιτισμού στη Δημοκρατία της Κορέας και κορεατικού πολιτισμού στην Ελλάδα, πριν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην πόλη Πιεονγκτσάνγκ (PyeongChang) της Δημοκρατίας της Κορέας το 2018.

Τέλος, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα αμοιβαίου και διεθνούς ενδιαφέροντος και ο Κορεάτης Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνεπή στάση που έχει τηρήσει η Ελλάδα στο θέμα των πυρηνικών δοκιμών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Join us on Facebook Follow @GRUN_NY

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

70 χρόνια UN

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» Διεθνής Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλημάτων

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση