Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
greek turkish
Προξενείο Αδριανούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Προξενείο Αδριανούπολης arrow Νέα arrow Αφιέρωμα στη μνήμη και το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού (Βιζύη, 27 Αυγούστου 2016)

Αφιέρωμα στη μνήμη και το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού (Βιζύη, 27 Αυγούστου 2016)

Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2016

Με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από τον θάνατο του Γεωργίου Βιζυηνού το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, σε συνεργασία με τον Δήμο Βιζύης (Vize) και το θεατρικό εργαστήριo «Διόνυσος» από τη Νέα Ορεστιάδα, διοργάνωσαν στη γενέτειρα του Έλληνα συγγραφέα μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στο έργο του.

Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στη γειτονιά όπου εικάζεται ότι έζησε ο Γ. Βιζυηνός τα πρώτα του χρόνια, περιελάμβανε σύντομη αναφορά στο βίο και την εργογραφία του, αποσπάσματα από «Το αμάρτημα της μητρός μου» και «Το μόνο της ζωής του ταξείδιον» σε θεατρική απόδοση, μουσικά ακούσματα εποχής, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού από βραβευμένη σειρά σχετική με την ζωή του.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Νομάρχης Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli) κα Esengul Civelek, ο Έπαρχος Σαράντα Εκκλησιών κ. Soner Zeybek, ο Δήμαρχος Βιζύης κ. Sertan Balkı, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και πλήθος κόσμου, συνολικά περί τους 300 θεατές.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0