Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
greek turkish
Προξενείο Αδριανούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Προξενείο Αδριανούπολης arrow Νέα arrow Αφιέρωμα στην “Ασκητική” 60 έτη από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη (Αδριανούπολη, 07 Μαΐου 2017)

Αφιέρωμα στην “Ασκητική” 60 έτη από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη (Αδριανούπολη, 07 Μαΐου 2017)

Τρίτη, 09 Μάιος 2017

Το Προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη σε συνεργασία με το Δήμο Αδριανούπολης και με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα ετών από το θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη διοργάνωσε στις 7 Μαΐου στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Αδριανούπολης εκδήλωση αφιερωμένη στην “Ασκητική”.
Κατά την εκδήλωση η διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός κα Μαρία Ναυπλιώτου ανέγνωσε εν είδει δραματοποιημένης αφήγησης αποσπάσματα από την “Ασκητική”: «Εισαγωγή», «Χρέος», «Ευθύνη», «Αγώνας» και «Σιγή». Η επιλογή και ο σχολιασμός των χωρίων έγινε από τον Δρ. N. Μαθιουδάκη, Επιστημονικό Σύμβουλο των Εκδόσεων Καζαντζάκη, ενώ το ρόλο του συντονιστή είχε ο Τούρκος μεταφραστής της “Ασκητικής” κ. Harun Ömer Tarhan. Η εκδήλωση παρουσιάστηκε στο τουρκικό κοινό με συγχρονισμένο υποτιτλισμό.
Από πλευράς Προξενείου ειδική αναφορά έγινε στην παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση της συγγραφικής δραστηριότητας του Έλληνα διανοούμενου, καθώς και στον κομβικό ρόλο της “Ασκητικής” στο συνολικό έργο του.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αδριανούπολης κ. Recep Gürkan, ο Αντινομάρχης Αδριανούπολης κ. Mustafa Karslıoğlu, ο Βουλευτής Αδριανούπολης κ. Erdin Bircan, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και πλήθος κόσμου, περί τους 200 θεατές.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0