Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
greek turkish
Προξενείο Αδριανούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Προξενείο Αδριανούπολης arrow Νέα arrow Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης Δήμου Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli, Μάιος 2017)

Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης Δήμου Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli, Μάιος 2017)

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017

Από τις 17 έως τις 20 Μαΐου 2017 έλαβε χώρα το ετησίως καθιερωμένο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης υπό την αιγίδα του Δήμου Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli), στο πρόγραμμα του οποίου η χώρα μας συμμετείχε όπως και πέρυσι, με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακής και λαϊκής τέχνης, καθώς και με περίπτερο θρακικής γαστρονομίας.

Ειδικότερα, την Ελλάδα εκπροσώπησε η ενόργανη 50μελής χορωδία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ν. Ορεστιάδας με παραδοσιακά θρακικά, μικρασιατικά και δημοτικά τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα, το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου «Αρμονία» Κιλκίς με χορούς από την Μακεδονία και τις Κυκλάδες και ο αγροτουριστικός συνεταιρισμός γυναικών «Γαία» περιοχής Τριγώνου, ο οποίος προσέφερε χειροποίητα εδέσματα τοπικών παραδοσιακών συνταγών.

Υπενθυμίζουμε ότι το Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης του Δήμου Σαράντα Εκκλησιών λαμβάνει χώρα εδώ και είκοσι επτά συναπτά έτη σε ανοιχτό κεντρικό χώρο της πόλης, συνήθως κάθε Μάιο, διαρκεί περίπου τέσσερεις ημέρες και συγκεντρώνει αυξημένη προσέλευση, καθώς σε αυτό συμμετέχουν καλλιτεχνικά σχήματα, όπως θεατρικές ομάδες, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, εικαστικοί θεάτρου σκιών.

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0