Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow 2o μέρος κύκλου συναυλιών "Κων/πολη-Αθήνα: Ένα Μουσικό Ταξίδι", 12 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00

2o μέρος κύκλου συναυλιών "Κων/πολη-Αθήνα: Ένα Μουσικό Ταξίδι", 12 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – MAIOΣ 2020
«Κων/πολη-Αθήνα: Ένα Μουσικό Ταξίδι»

1Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, που εδρεύει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σας παρουσιάζουν έναν κύκλο συναυλιών με Έλληνες και Τούρκους ερμηνευτές, σε έργα Ελλήνων και Τούρκων συνθετών, καθώς, επίσης, και έργα κλασικής μουσικής από το διεθνές ρεπερτόριο.

Η σύμπραξη αυτή αναδεικνύει τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να γεννηθούν νέες συνεργασίες, ενώ υπογραμμίζει και το υψηλό επίπεδο των νέων μουσικών των δύο χωρών. Παράλληλα, η διερεύνηση ρεπερτορίου συνθετών από τις δύο χώρες δίνει τη δυνατότητα στους φιλόμουσους να εντρυφήσουν στο έργο τους, με κάποια από τα έργα να παρουσιάζονται σε πρώτη εκτέλεση στην Τουρκία. 

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μία κοινή προσπάθεια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής από την Αθήνα για να προσφέρει ευκαιρίες στους νέους αυτούς μουσικούς, ευελπιστώντας στο ξεκίνημα νέων διεθνών συνεργασιών.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Συντονισμός: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Μουσικολόγος - Διευθυντής Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφή στην ιστοσελίδα μας στο facebook:www.facebook.com/sismanogliomegaro.

Mε την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

20 Ιανουαρίου 2020, 19:00

- Çiğdem Solmaz (φωνή)

- Δέσποινα Μανιαδάκη (πιάνο)

12 Μαρτίου 2020, 19:00

- Ευάγγελος Ρεβίθης (βιολί)

- Ceren Şepçi (πιάνο)

12 Μαΐου 2020,19:00

- Μαργαρίτα Σέμση (φωνή)

- Jerfi Azi (πιάνο)

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες (συναυλία 12.03.2020)

Ο Ευάγγελος Ρεβίθης γεννήθηκε το 2000 στο Ναύπλιο. Σε ηλικία 10 ετών ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Άργους με καθηγητή τον κ. Νίκο Μάνδυλα κορυφαίο Α' στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει διακριθεί με 1η και 2η θέση σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς βιολιού. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία. Πέρασε με επιτυχία στην Camerata νέων όπως επίσης και στην Ακαδημία Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Συνεχίζει τις σπουδές του με τον δάσκαλό του για το δίπλωμά του.

Ceren Şepçi: Ξεκίνησε την εκπαίδευση πιάνου στο Κρατικό Ωδείο. Ολοκλήρωσε την προπτυχιακή της εκπαίδευση με την καθηγήτρια Hülya Tarcan. Μετά την ολοκλήρωση της διατριβής της με τίτλο, "Time Concept in Music: An Analysis on Morton Feldman και Triadic Memories", άρχισε τις σπουδές της με τον συνθέτη Uğurcan Öztekin. Έργα της παρουσιάστηκαν σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Καππαδοκίας και το Φεστιβάλ Νέων Μουσικών Bilgi. Έδωσε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ, παρακολούθησε μαθήματα με γνωστούς πιανίστες και συνθέτες όπως οι Martin Berkofsky, Vladimir Krypan κλπ και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς. Συνεχίζει τις σπουδές της στην σύνθεση και τη σταδιοδρομία της με μια ομάδα μουσικής δωματίου στο χώρο της νέας μουσικής.