Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Ανακοίνωση Παρακαλούνται οι ταξιδιώτες οι οποίοι προτίθενται να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη ή διαμέσου αυτής να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία καθότι οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ατατούρκ (Ataturk International), στο νέο αεροδρομιο της Κωνσταντινούπολη (Istanbul Aırport) αναμένεται να μεταφερθούν περί τα τέλη Φεβρουαρίου και έως την 3η Μαρτίου. Σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης μπορείτε να καλείτε την Αρχή μας επί 24ωρου βάσεως στα ακόλουθα τηλέφωνα +90212 3938290-1-2-4
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Παρουσίαση Λευκώματος «Οι Φαναριώτες στη Βλαχία και τη Μολδαβία» 7 Φεβρουαρίου 2018, 18:00

Παρουσίαση Λευκώματος «Οι Φαναριώτες στη Βλαχία και τη Μολδαβία» 7 Φεβρουαρίου 2018, 18:00

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Ευάγγελος Σέκερης, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του εικονογρα-φημένου λευκώματός του ελληνιστή και καθηγητή του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, κ. Tudor Dinu:

«Οι Φαναριώτες στη Βλαχία και τη Μολδαβία, Μια ιστορία μέσω των εκκλησιαστικών προσωπογραφιών»,

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο


Την εκδήλωση θα τιμήσει με την υψηλή Του παρουσία η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Ομιλητές

-Εντιμολ. Άρχ. Δρ. Μανώλης Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων της Αγίας του Θεού Μεγάλης Εκκλησίας.

-Δρ. Γεώργιος Πάλλης, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

-Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Brezoaele, Cruceru, 1759 sau 1769, Georgios Sereilis stolnikos, Ilinka

Με την ευγενική χορηγία της αρχόντισσας του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Αικατερίνης Μπελεφάντη - Σοφιανού.

Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφή στην ιστοσελίδα μας στο facebook:www.facebook.com/sismanogliomegaro

Eκδόσεις Πορφύρα Λεύκωμα εκδίδεται από τις εκδόσεις Πορφύρα

Λίγα Λόγια για τον Συγγραφέα


Ο Tudor Dinu (γεν. 1978) είναι αναπληρωτής καθηγητής habilitatus του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, όπου διδάσκει ελληνική λογοτεχνία, ιστορία και πολιτισμό. Ως προσκεκλημένος ομιλητής έδωσε διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Κύπρου, Βερολίνου, Αμβούργου, Λουντ, Κιέβου, Μπρνό και Φιλιππούπολης, καθώς επίσης και σε επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος στα σημαντικότερα διεθνή συνέδρια νεοελληνικών σπουδών, ενώ το 2014 εξελέγη γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Τα συγγράμματά του, τα οποία πραγματεύονται ζητήματα βυζαντινής και νεοελληνικής φιλολογίας, ιστορίας και πολιτισμού, είδαν το φως της δημοσιότητας στη Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Τσεχία, Λετονία, Ουκρανία και Γεωργία. Ταυτόχρονα, ο Tudor Dinu έχει μεταφράσει στα ρουμανικά τόσο έργα αρχαίων (Αριστοφάνης, Πλούταρχος, Ιάμβλιχος, Σενέκας, Πλίνιος ο Πρεσβύτερος), όσο και νεότερων (Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Εγγονόπουλος, Ανδρέας Εμπειρίκος, Χρήστος Γιανναράς κτλ.) συγγραφέων. Επίσης, είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του πρώτου ρουμανικού ακαδημαϊκού περιοδικού νεοελληνικών σπουδών, Neograeca Bucurestiensia. Ανάμεσα στις μονογραφίες του συγκαταλέγονται: Ο Ρουμάνος ηγεμόνας Μιχαήλ ο Γενναίος, ήρωας του ελληνικού έπους (2008), Δημήτριος Καντεμίρης και Νικόλαος Μαυροκορδάτος – πολιτικές και λογοτεχνικές αντιπαλότητες στις αρχές του 18ου αιώνα (2011), το Βουκουρέστι των Φαναριωτών 1, Εκκλησίες, τελετές, πόλεμοι (2015), Οι Έλληνες επιστρέφουν στη Ρουμανία (2015), το Βουκουρέστι των Φαναριωτών 2, Διοίκηση, επαγγέλματα, εμπόριο (2017).

Paisani, 1810, Gorj, Nicolae Brailoiu pitaros, Elenca