Tuesday, 20 March 2018
greek albanian
Konsulli I Përgjithshëm në Gjirokastres

Konsulli I Përgjithshëm

Vasileios M. ToliosVASILEIOS M. TOLIOS

Ministër Fuqiplotë B’

Datëlindja:  01-06-1960

Gjendja familjare: i martuar ka dy vajza

STUDIME:

1979-1985 Shkolla Juridike e Universitetit të Athinës, Departamenti Juridik

1987-1989 Shkolla Kombëtare e Administrimit Publik, Departamenti i

Diplomacisë

KARRIERË:

1989-1991 Atashe Ambasade, Ministria e Jashtme, Athinë

1991-1995 Sekretar Ambasade B’, Drejtues i Zyrës Konsullore dhe Zëvendës

Kryesues në Ambasadën e Greqisë në Tokyo

1995-1999 Sekretar Ambasade A’ në Përfaqësinë e Përhershme për Sigurinë dhe

Bashkëpunimin në Evropë (PP OSBE Vjenë)

1999-2002 Këshilltar Ambasade B’, Δ2 Drejtoria e  NATO, Ministria e Jashtme

Përgjegjës për çeshtje  të Kontrollit të Armatrimit dhe Sigurisë

2002-2005 Këshilltar Ambasade B’, Zëvendës  Kryesues në Ambasadën e Greqisë në Varshavë, Ushtrim i Presidencës Greke në Bashkimin Europian

2005-2007 Këshilltar Ambasade A’,  Γ4 Drejtoria e SCHENGEN, Ministria e Jashtme, çeshtjet e emigracionit dhe vizave

2008-2013 Këshilltar Ambasade A’, Konsull i Përgjithshëm i Greqisë në Sydney të Australisë

2013-2015 Ministër Fuqiplotë B’, A5 Drejtoria për Rusinë, Ministria e Jashtme, Shef i Departamentit për Rusinë

2015- Konsull i Përgjithshëm i Greqisë në Gjirokastër

GJUHË TË HUAJA: Anglisht, Frëngjisht, Gjermanisht

VEPRIMTARI ΤË TJERA: Aktivitete Sportive

Perditesuar per here te fundit Monday, 17 August 2015

FacebookFlickrTwitterYouTubePinterestGoogle Plus

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

RSS 2.0