Tuesday, 20 March 2018
greek albanian
Ambasada e Greqisë në Tiranë

Ambasadori

Η Πρέσβης

ELENI SOURANI
MINISTER FUQIPLOTE A’
AMBASADORE E GREQISË NË SHQIPËRI

Lindi në Selanik në vitin 1960. Është diplomuar në Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Athinës.
Gjuhë të huaja: Anglisht, Frëngjisht

U emërua në shërbimin diplomatik të Ministrisë së Jashtme në vitin 1984.

Ka shërbyer në Aparatin Qendrore të Ministrisë se Jashtme në Drejtorinë e Lindjes së Mesme dhe në Zyrën e Sekretarit të Përgjithshëm (1985-1988), në Drejtorinë e Sigurisë- NATO (1996-1998), në Drejtorinë për Rusinë dhe vendet e Bashkësisë së Shteteve të Pavarura dhe në Zyrën e zëvendës ministrit të Jashtëm (2005-2007), dhe ka qenë Drejtoreshë e Drejtorisë se Lindjes së Mesme (2011-2013), si dhe ka shërbyer në Perfaqesi Diplomatike si: Ambasada greke në Harare (1988-1992), Konsulle në Vankuver (1992-1996), Ambasada greke në Jerevan (1998-2002), Konsulle e përgjithshëm në Jerusalem (2002-2005), Përfaqësues plotesues i përhershëm i Greqisë në Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë -OSBE (2007-2011) dhe Ambasadore e Greqisë në Danimarkë (2013-2016). Në qershor të vitit 2016 u emërua Ambasadore e Greqise në Shqipëri.

Eshte Dekoruar me titujt: Mjeshtri i Madh i Urdhrit të Feniksit të Republikës Greke, Mjeshtri i Madh i Urdhrit të Kedrave të Libanit, është nderuar me Kryqin e Madh të Patriarkanës së Jeruzalemit dhe me Kryqin e Madh të Urdhrit Danembore të Danimarkës.

Ajo është e martuar me z.Panagiotis Zografos, ambasadorin e Nderit dhe ka një fëmije (Dionisin, 26 vjec).

FacebookFlickrTwitterYouTubePinterestGoogle Plus

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

RSS 2.0