Friday, 23 March 2018
greek albanian
Fillimi arrow Greqia dhe Shqipëria arrow Marrëdhëniet Kulturore dhe Komuniteti Grek

Marrëdhëniet Kulturore dhe Komuniteti Grek

Wednesday, 24 July 2013

Në Shqipëri ekziston Minoritet Etnik Autokton Grek, prezenca e së cilit datohet që prej shekullit të shtatë para Krishtit. Pjesa kryesore e tij është e përqëndruar në zonat e Gjirokastrës, të Sarandës, të Delvinës dhe të Himarës, por anëtarë të Minoritet Etnik Grek jetojnë dhe në pjesë të tjera të territorit të Shqipërinë. Minoriteti përbën urë mirëkuptimi reciprok të një rëndësie jetike, urë miqësie dhe bashkëpunimi midis Greqisë dhe Shqipërisë. Qeveria Greke punon sistematikisht si me përfaqësuesit e minoritetit, ashtu edhe me Autoritetet Shqiptare, duke kontribuar në mënyrë konstruktive në çështje që lidhen drejtë për së drejti me përmirësimin e gjëndjes së Minoritetit Etnik Grek në shtetin fqinj.

Në Shqipëri, në arsimin e lartë, gjuha greke mësohet në degën e Gjuhës Greke të Universitetit të Tiranës dhe në seksionin e Gjuhës, të Letërsisë dhe të Kulturës Greke në Universitetin e Gjirokastrës.

FacebookFlickrTwitterYouTubePinterestGoogle Plus

You in Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

RSS 2.0