Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στην Καμπέρρα
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στην Καμπέρρα arrow Νέα arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας (Μελβούρνη, 27.03.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας (Μελβούρνη, 27.03.2019)

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Αυστραλία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Βικτώριας,  Daniel Andrews, από κοινού με τον Προεδρικό Επίτροπο της Κύπρου, Φώτη Φωτίου και την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου, Nabila Makram, οι οποίοι βρίσκονται στη Μελβούρνη στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ».

Ο Πρωθυπουργός της Βικτώριας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επιθυμία της αυστραλιανής πλευράς είναι όπως, το 2021 που θα εορτάζονται τα 200 έτη από την επανάσταση του 1821, η Πολιτεία της Βικτώριας να διοργανώσει εκδηλώσεις που θα αρμόζουν στη μεγάλη αυτή ιστορική επέτειο. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Πολιτείας να φιλοξενήσει μία προσωρινή έκθεση με αρχαιότητες και ιστορικά κειμήλια από ελληνικά μουσεία.

Ο κ. Κουίκ, ευχαρίστησε τον κ. Daniels και τον διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. Σημειώνεται ότι στο μουσείο της Μελβούρνης βρίσκονται με δανεισμό σημαντικά κειμήλια από το μουσείο Μπενάκη.

Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η ελληνικής καταγωγής Υπουργός Υγείας της Κυβέρνησης της Βικτώριας, Τζένη Μικάκου και οι πρέσβεις των τριών χωρών στην Αυστραλία.