Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βέρνη
Ανακοίνωση Ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Αττική Ανακοίνωση Εν όψει των θερινών διακοπών, και ιδιαίτερα όσον αφορά την μετάβαση οδικώς προς την Ελλάδα, μέσω Κροατίας και Σερβίας, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να διαθέτετε είτε αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες), είτε εν ισχύι διαβατήριο. Η διέλευση μέσω των ανωτέρω χωρών προς την Ελλάδα με παλαιού τύπου ταυτότητες και ληγμένα διαβατήρια δεν είναι δυνατή
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βέρνη arrow Νέα arrow Εορτασμός 100 ετών λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ελβετία με συναυλία της ελληνικής χορωδίας ROSARTE.

Εορτασμός 100 ετών λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ελβετία με συναυλία της ελληνικής χορωδίας ROSARTE.

Τρίτη, 31 Οκτώβριος 2017

Στις 26 Οκτωβρίου 2017, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ελβετία  δόθηκε  συναυλία της ελληνικής χορωδίας ROSARTE CHOIR  ATHENS, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βέρνης Yehudi Menuhin Forum, στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ CULTURESCAPES 2017, που φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Αν. Γεν. Γραμματέας του ελβετικού ΥΠΕΞ κα Semya Ayoubi και η Πρέσβυς της Ελλάδος κα Χαρά Σκολαρίκου που τόνισαν τους ισχυρούς ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς δεσμούς των δύο χωρών, ενώ προλόγισε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Jurriaan Cooiman. Παρόντες ήσαν επίσης ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελβετίας, του Διπλωματικού Σώματος, Πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των Ομογενειακών και φιλελληνικών οργανώσεων και πλήθος φίλων Ελβετών και ομογενών μας.

Η ελληνική παιδική χορωδία ROSARTE έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και έχει διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιελάμβανε κυρίως τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη και Μ. Χατζιδάκη.