Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βέρνη
Ευρωεκλογές 2019 Πληροφορίες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος Ανακοίνωση Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ελβετία θα παραμείνει κλειστή κατά την αργία της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 2019 Ανακοίνωση Η έκδοση/ανανέωση ελληνικού διαβατηρίου πρέπει να προγραμματίζεται τουλάχιστον έξι (6) μήνες πριν τη λήξη του, δεδομένου ότι η παραλαβή του γίνεται από την Πρεσβεία Βέρνης. Η υποβολή της αίτησης για έκδοση/ανανέωση μπορεί να γίνει έως και ένα (1) έτος πριν από την λήξη του.
Αρχική arrow Οι Αρχές μας arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βέρνη arrow Νέα arrow Επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 ετών από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας υψιφώνου Μαρίας Κάλλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας Βέρνης

Επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 ετών από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας υψιφώνου Μαρίας Κάλλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας Βέρνης

Παρασκευή, 08 Δεκέμβριος 2017

Στις 5 Δεκεμβρίου 2017, με την ευκαιρία της επετείου των 40 ετών από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, συναυλία του μουσικού σχήματος Musica del Cuore, στην αίθουσα Paderewski στη Λωζάνη υπό την αιγίδα της Πρεσβείας Βέρνης. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας και το Σύλλογο Ελλήνων της Λωζάνης «ΕΣΤΙΑ».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας, κ. Δημήτριος Τσελεπής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων της Λωζάνης «ΕΣΤΙΑ» κα Βιολέττα Ξανθοπούλου, ενώ η Πρέσβυς της Ελλάδος κα Χαρά Σκολαρίκου στην ομιλία της αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο της μεγάλης Ελληνίδας υψιφώνου. Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος, ξένοι Πρέσβεις και μέλη της εδώ διπλωματικής κοινότητας, στελέχη του Ελβετικού ΥΠΕΞ, ο Γενικός Πρόξενος στη Γενεύη, ο Σύμβουλος Τύπου Γενεύης, οι Πρόεδροι και τα μέλη ελληνικών κοινοτήτων από πόλεις της Ελβετίας καθώς και πολλοί φιλόμουσοι.