Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
greek turkish
Προξενείο Αδριανούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Προξενείο Αδριανούπολης arrow Νέα arrow Έκθεση φωτογραφίας η “Μνήμη της Αρχιτεκτονικής”

Έκθεση φωτογραφίας η “Μνήμη της Αρχιτεκτονικής”

Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2016

Στον αναστηλωμένο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού Μακράς Γέφυρας (Uzunköprü), ο οποίος στην παρούσα φάση λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο, πραγματοποιήθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα η “Μνήμη της Αρχιτεκτονικής”.

Στην εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε με τη συνεργασία του Προξενείου και του Δήμου Μακράς Γέφυρας, παρέστησαν ο Έπαρχος Μακράς Γέφυρας, οι Δήμαρχοι Αδριανούπολης, Μακράς Γέφυρας, Havsa (Νίκη) και Meriç (Έβρου), οι Πρόεδροι των Εμπορικών Επιμελητηρίων Αδριανούπολης, Σαράντα Εκκλησιών και Μακράς Γέφυρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου π. Δαμασκηνός, καθώς και μέλη ελληνικών και τουρκικών πολιτιστικών φορέων.

Η έκθεση αποτελείται από σαράντα δύο παλαιές φωτογραφίες από νεοκλασικά κτήρια υψηλής αισθητικής αξίας και αρχιτεκτονικής σπανιότητας, οι οποίες συνελέγησαν με τη συνδρομή συλλεκτών και άλλων πολιτιστικών φορέων από Ελλάδα και Τουρκία.

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται τα σπουδαιότερα σωζόμενα αρχιτεκτονήματα από τους Νομούς της Αδριανούπολης, των Σαράντα Εκκλησιών και της Ραιδεστού αλλά και ορισμένα από όσα δεν υφίστανται πλέον. Η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό.


Διεύθυνση: I.N. Αγίου Ιωάννου Βαπτιστή
Gazi Mahmut Sk. No:17
22200 Uzunköprü/Edirne

Ώρες λειτουργία: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:30
(Σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννόησης)

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0