Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
greek turkish
Προξενείο Αδριανούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Προξενείο Αδριανούπολης arrow Νέα arrow Η Ελλάδα ανακήρυξε την Τουρκία ως τιμώμενη χώρα για το 2016

Η Ελλάδα ανακήρυξε την Τουρκία ως τιμώμενη χώρα για το 2016

Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, εφέτος, πρώτο έτος εφαρμογής, στην Ελλάδα, του θεσμού της τιμώμενης χώρας, η Τουρκία ανακηρύχθηκε ως μια από τις τέσσερις τιμώμενες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από συμφωνία του Υπουργείου Εξωτερικών με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, οι Τούρκοι πολίτες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, κατά την τουριστική περίοδο, θα έχουν το προνόμιο της έκπτωσης κατά 20% επί των αναγραφόμενων τιμών σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα, τα οποία θα φέρουν τη σχετική ένδειξη.

Σημειώνεται ότι τα συνεργαζόμενα καταστήματα ανέρχονται σε χιλιάδες και είναι διάσπαρτα σε δεκάδες τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Η ανάδειξη της Τουρκίας σε μια από τις τέσσερις τιμώμενες χώρες, το 2016, αναδεικνύει εμπράκτως τη βούληση της Ελλάδας για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση των ήδη υψηλού επιπέδου σχέσεων των δύο χωρών.

Η Ελλάδα ανακήρυξε την Τουρκία ως τιμώμενη χώρα για το 2016

2016 Honorary Countries

Dear visitor welcome to our country!

We wish you a pleasant stay full of rich and positive experiences!
The business community of Greece would like to reward the trust and loyalty shown by travelers in our country, introducing a new institution, “The honorary country”.

Every year four countries are selected as honorary and their citizens enjoy additional benefits and discounts at all affiliated stores! It’s about thousands of companies in dozens of cities throughout Greece!

For the 2016 honorary countries are Israel, Russia, Turkey and USA.
Wherever you are in Greece, if you are from one of the honorary countries, discounts and benefits are waiting for you in all stores with the special sign on their window.
Search for the sign and enjoy our offers!

* The discount is not valid
during the official discount periods

Η Ελλάδα ανακήρυξε την Τουρκία ως τιμώμενη χώρα για το 2016


Η Ελλάδα ανακήρυξε την Τουρκία ως τιμώμενη χώρα για το 2016

Η Ελλάδα ανακήρυξε την Τουρκία ως τιμώμενη χώρα για το 2016

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0