Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
greek turkish
Προξενείο Αδριανούπολης
Αρχική arrow Οι Αρχές Μας arrow Προξενείο Αδριανούπολης arrow Νέα arrow Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης Δήμου Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli), Μάιος 2016

Ελληνική συμμετοχή σε Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης Δήμου Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli), Μάιος 2016

Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2016

Από τις 24 έως τις 28 Μαΐου 2016 έλαβε χώρα το ετησίως καθιερωμένο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης υπό την αιγίδα του Δήμου Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli), στο  πρόγραμμα του οποίου χώρα μας συμμετείχε με παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών και ελληνικής παραδοσιακής γαστρονομίας, από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς και τον αγροτουριστικό συνεταιρισμό γυναικών ‘Γαία’ περιοχής Τριγώνου, αντίστοιχα.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, το οποίο στο παρελθόν έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών και έχει διακριθεί σε διεθνή διαγωνισμό, παρουσίασε χορούς και τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες από την περιοχή της Μακεδονίας και των Νήσων του Αιγαίου. Παράλληλα, στο πρόγραμμα γαστρονομίας, μέλη του γυναικείου συνεταιρισμού αγροτουριστικών προϊόντων ‘Γαία’ προετοίμασαν δημοσίως και προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα από την περιοχή της Θράκης.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης του Δήμου Σαράντα Εκκλησιών (Kırklareli) λαμβάνει χώρα εδώ και είκοσι έξι συναπτά έτη σε ανοιχτό κεντρικό χώρο της πόλης, συνήθως κάθε Μάιο, διαρκεί περίπου τέσσερεις ημέρες και συγκεντρώνει αυξημένη προσέλευση, καθώς σε αυτό συμμετέχουν καλλιτεχνικά σχήματα, όπως θεατρικές ομάδες, μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, εικαστικοί θεάτρου σκιών κ.α..

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Sismanoglio Megaro

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0