Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow “ENIGMA” Ατομική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής

“ENIGMA” Ατομική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κωστής Γεωργίου

“ENIGMA”

Ατομική έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής

Enigma

Εγκαίνια: Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019/ Ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: από 03 έως 31 Οκτωβρίου 2019.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου με τίτλο “Enigma”.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, από τις 03 έως τις 31 Οκτωβρίου 2019, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 15:00-20:00.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου επέλεξε  την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει τον κύκλο των εκθέσεων του σε  Θεσσαλονίκη -Κωνσταντινούπολη-Ρώμη.

Δεύτερος σταθμός η Κωνσταντινούπολη και το Σισμανόγλειο Μέγαρο,  στο οποίο θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019  η μεγάλη του ατομική έκθεση, υπό τον τίτλο “ENIGMA”, που θα περιλαμβάνει έργα γλυπτικής και ζωγραφικής μνημειακών διαστάσεων.

Μετά την τελευταία ατομική του έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αποκλειστικά με έργα γλυπτικής, ο Κωστής Γεωργίου θα παρουσιάσει στο Σισμανόγλειο  παλαιότερη αλλά και σύγχρονη δουλειά του. Ανάμεσα στα γλυπτά που θα εκτεθούν, θα υπάρχουν και γλυπτικές εγκαταστάσεις  με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους και πλατείες στην Ευρώπη, την  Αμερική και την Κίνα.

Επίσης για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η μεγάλη του γλυπτική εγκατάσταση «9 Μούσες», (σύγχρονη απεικόνιση των εννιά Μουσών της Μυθολογίας) και η εγκατάσταση «Pombi A΄» που αποτελείται από  διάτρητα σκυλιά.

Στον χώρο του Σισμανογλείου θα προβάλλεται και το videoart  «ΑΕΝΑΟΝ» που έχει βασιστεί στη ταινία  μικρού μήκους 3d animation «VIOLENT EQUATION», του σκηνοθέτη-animator Αντώνη Ντούσια, εμπνευσμένα και τα δύο αποκλειστικά  από τα έργα του Κωστή Γεωργίου.

Η έκθεση στο Σισμανόγλειο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

1982 : Ζωγραφική και γλυπτική στην ΑΣΚΤ Αθηνών.

1985-86: Royal College of Fine Arts- London, με καθηγητή τον Peter de Francia.

1982-1988 : Σκηνογράφος στην ΕΡΤ και στο Ελληνικό Θέατρο.

1988-1991: Καθηγητής ζωγραφικής και σκηνογραφίας στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου.

Ο Κωστής Γεωργίου είναι ζωγράφος και γλύπτης με δράση διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Τα γλυπτά του, μνημειακών διαστάσεων, είναι εγκατεστημένα στο Βέλγιο, στην Αθήνα, στο Λουξεμβούργο, στον Καναδά, στο Μαιάμι κλπ. Έχει εκθέσει τα έργα του σε περισσότερες από 130 ατομικές εκθέσεις, σε πολύ σημαντικές γκαλερί και μουσεία. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαίνια: Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2017 / Ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης: 03 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 15:00 - 20:00

Πληροφορίες:

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Turnacibasi Street 22, 34433 Istanbul, Turkey | Tel:+ 90 (0) 212 393 8290

www.mfa.gr/istanbul

https://www.facebook.com/sismanogliomegaro/?ref=settings