Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Ομιλία «Καρκίνος : Ποιος είσαι, Πού ζεις, Πώς ζεις » 27 Σεπτεμβρίου 2019, 18:30

Ομιλία «Καρκίνος : Ποιος είσαι, Πού ζεις, Πώς ζεις » 27 Σεπτεμβρίου 2019, 18:30

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
Σισμανόγλειο Μέγαρο

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντι¬νούπολη έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην ομιλία του Dr Ιωάννη Δ. Σπηλιώτη, Χειρουργού Ογκολόγου με θέμα:

«Καρκίνος : Ποιος είσαι, Πού ζεις, Πώς ζεις;»


την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Η ομιλία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Λέσχης Λάιονς Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»


Πρόγραμμα

Χαιρετισμό θα απευθύνουν

Ειρήνη Γεωργοπούλου, Πρόεδρος Λέσχης Λάιονς Θες/νικής «Μακεδονία»

Ομιλητές

Ιωάννης Δ. Σπηλιώτης, Χειρουργός Ογκολόγος, Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας και περιτοναϊκής κακοήθειας Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και Ιατρικού Αθηνών
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο οικογένεια που να μη ζει με τουλάχιστον ένα μέλος της να πάσχει από νεοπλασματική νόσο. Άπειρα ερωτήματα «γιατί σε μένα» κυριαρχούν, με αρκετή δυσκολία στην ερμηνεία και εξήγηση. Τα τρία ερωτήματα που θέτει ο τίτλος, ουσιαστικά, εμβαθύνουν στην παθογένεια της νόσου.

«Ποιος είσαι;» προσπαθεί να αποδείξει την γενετική και την κληρονομικότητα του καρκίνου που σήμερα γνωρίζουμε ότι αφορά το 1/3 των περιστατικών.

«Πού ζείς;» που είναι το ερώτημα που σχετίζεται με τον ρόλο του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων παρεμβάσεων σε αυτό, της μόλυνσης των υδροφόρων οριζόντων, της επίδρασης της αλόγιστης χρήσης διαφόρων ουσιών για την βελτίωση καλλιεργειών και του τρόπου ζωής.

«Πώς ζείς;» που αναφέρεται στις διάφορες συνήθειες της καθημερινότητας, τις διατροφικές επιλογές και στις καταναλωτικές συνήθειες και τους κινδύνους που αυτές περιέχουν και την δημιουργία του καρκίνου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Ιωάννης Δ. Σπηλιώτης  είναι MD, PhD, Χειρουργός Ογκολόγος,  Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογίας και περιτοναϊκής κακοήθειας Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και Ιατρικού Αθηνών, D.E.A Universite Montpellier France, Visit Scientist Washington Cancer Institute U.S.A.Έχει γράψει 8 βιβλία στην Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική γλώσσα, ενώ έχει δημοσιεύσει 180 άρθρα σε διεθνή περιοδικά.
Mε την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη