Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Ανακοίνωση Στις 29 Οκτωβρίου 2018 θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης. Όμως οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ατατούρκ (Ataturk International), θα μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο σε μεταγενέστερη φάση. Οι ταξιδιώτες παρακαλούνται να επικοινωνούν με την αεροπορική τους εταιρεία. Σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης μπορείτε να καλείτε την Αρχή μας επί 24ωρου βάσεως στα ακόλουθα τηλέφωνα +90212 3938290-1-2-4
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Σισμανόγλειο Μέγαρο σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντινών Σπουδών «Πανεπιστήμιο Koç-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Σισμανόγλειο Μέγαρο σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντινών Σπουδών «Πανεπιστήμιο Koç-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Δευτέρα, 07 Μάιος 2018

Διάλεξη «Ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων: Μνημείο Κοινής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»

Διάλεξη
«Ο Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων: Μνημείο Κοινής Πολιτιστικής Κληρονομιάς»
9 Μαΐου 2018, 19:00


Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντινών Σπουδών«Πανεπιστήμιο Koç-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο των εορτασμών του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, οργανώνει εκδήλωση με θέμα τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και Τουρκίας, με έμφαση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ο οποίος το 2016 εγγράφηκε στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Οι ομιλίες της εκδήλωσης θα προσφέρουν στο ευρύ κοινό μια εικόνα των σημαντικότερων μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς των δύο χωρών και θα εστιάσουν σε ζητήματα ανάδειξης, προστασίας και κατανόησης των μνημείων. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μέσα τη φωτογραφική έκθεση, η οποία θα πλαισιώσει τις ομιλίες, την εξέχουσα πόλη της Ύστερης Αρχαιότητας, τους Φιλίππους, με τα εντυπωσιακά της μνημεία, που ήρθαν στο φως μετά από έναν αιώνα αρχαιολογικών εργασιών.

Πρόγραμμα

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:


- κ. Ευάγγελος Σέκερης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κων/πολη.
- Καθ. Engin Akyürek, Διευθυντήςτου ΚέντρουΈρευνας Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντινών Σπουδών«Πανεπιστήμιο Koç-Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
- Δρ. Σταυρούλα Δαδάκη, Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας

Ομιλητές


Δρ. Ευγενία Γερούση, Εθνική Συντονίστρια για τα Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
Η σημασία του Καταλόγου Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – τα μνημεία της Eλλάδας

Δρ. Α. Ege Yıldırım
Συντονίστρια του ICOMOS για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών/ Διαχειρίστρια Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Mudurnu
Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO: σύγχρονα ζητήματα και νέες κατευθύνσεις

Μιχάλης Λυχούνας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας
Φίλιπποι, ένα εθνικό μνημείο με παγκόσμια ακτινοβολία. Σημερινή κατάσταση και μελλοντικές προκλήσεις

Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων θα υπάρχει διαθέσιμη διερμηνεία από τα αγγλικά στα τουρκικά και αντίστροφα.

Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφή στην ιστοσελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/sismanogliomegaro

Mε την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Ιδρύματος Μποδοσάκη και της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Τουρκία.

Το φωτογραφικό υλικό και τα κείμενα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενικά από την Γαλλική Σχολή Αθηνών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας.