Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Προβολή Ντοκιμαντέρ «Διαφυλάσσοντας την Πίστη» & «Γεμίζοντας Φως», 11 Ιουλίου 2019, ώρα 18:00

Προβολή Ντοκιμαντέρ «Διαφυλάσσοντας την Πίστη» & «Γεμίζοντας Φως», 11 Ιουλίου 2019, ώρα 18:00

Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019

Προβολή Ντοκιμαντέρ «Διαφυλάσσοντας την Πίστη» & «Γεμίζοντας Φως», 11 Ιουλίου 2019, ώρα 18:00 -

H Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντι¬νούπολη, κα Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην προβολή ντοκιμαντέρ του Αγγέλου Γιαννούτσου και της Άννας Γουγούλα Μάτση:

«Letting in the Light» & «Keeping the Faith»
«Γεμίζοντας Φως» & «Διαφυλάσσοντας την Πίστη» 

την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 18:00 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο


Την εκδήλωση θα τιμήσει με την υψηλή Του παρουσία η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Πρόγραμμα

Χαιρετισμό θα απευθύνει

- κα Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη

Ομιλητές

- Άγγελος Γιαννούτσος, Δημιουργός
- Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων


Mε την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη


Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής στην ιστοσελίδα μας στο facebook:www.facebook.com/sismanogliomegaro


Λίγα Λόγια για τους δημιουργούς

Ο Άγγελος Γιαννούτσος καταγράφει και δημιουργεί με τον φακό του ιστορίες και εμπορικά σήματα για είκοσι και πλέον χρόνια, ως καλλιτέχνης, γραφίστας, φωτογράφος και videographer. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Άγγελος Γιαννούτσος εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, δημιουργώντας ενδιαφέροντα και απολαυστικά βίντεο κλιπ για μια πληθώρα πελατών, μεταξύ των οποίων η Meridian Energy, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενέργειας της Νέας Ζηλανδίας.
Οι ρίζες του Άγγελου Γιαννούτσου ανάγονται στους πρώτους Έλληνες μετανάστες του Ουέλλινγκτον. Η μεγάλη του οικογένεια και η ελληνική κοινότητα της Νέας Ζηλανδίας παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στη ζωή και το έργο του. Το «Letting in the Light» και το «Keeping the Faith» είναι οι πρώτες ταινίες μικρού μήκους και δύο από τα μεγαλύτερα έργα του μέχρι σήμερα.

Η Άννα Γουγούλα Μάτση, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα πριν από 30 χρόνια ως δικηγόρος εμπορικού δικαίου και αργότερα ως δικηγόρος κατοχυρώσεως ευρεσιτεχνιών. Πριν από δέκα χρόνια, η κα Γουγούλα Μάτση εξειδικεύθηκε ως ειδικός Δημοσίων Σχέσεων και τώρα γράφει, επεξεργάζεται και δημιουργεί περιεχόμενο ιστοσελίδων  και μέσων ενημέρωσης για αρκετούς κυβερνητικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς.
Ως μέλος οικογένειας μεταναστών από την Ελλάδα και κόρη του επί σειρά ετών Ιεροψάλτη του Καθεδρικού Ναού του Ουέλλινγκτον, Παναγιώτη Γουγούλα, μεγάλωσε μέσα στην Εκκλησία και στην Ελληνική Κοινότητα. Η κα Γουγούλα Μάτση ενδιαφέρεται, αναζητά, συγγράφει και τεκμηριώνει την ιστορία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Wellington και της Νέας Ζηλανδίας.


Λίγα Λόγια για το έργο

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η αγιογράφηση του Παντοκράτορος στον  τρούλο του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ουέλλινγκτον, από την εκ του Κονγκό της Αφρικής καταγόμενη Μοναχή Θέκλα, που έλαβε χώρα κατά το έτος 2017, με την συμμετοχή πολλών εθελοντών εκ της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητος της πόλεως.

Στο δεύτερο μέρος εξιστορούνται οι προσπάθειες των πρώτων ελληνικής καταγωγής Ορθοδόξων Χριστιανών μεταναστών στην Νέα Ζηλανδία για την δημιουργία των Ορθοδόξων Εκκλησιών της χώρας και την διατήρηση της πίστεως των πατέρων τους, ενεργή στη ζωή τους.

Τέλος παρουσιάζονται αποσπάσματα εκ του υπό δημιουργία νέου ντοκιμαντέρ για τις ιεραποστολικές προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου από Νέας Ζηλανδίας, Γάνου και Χώρας κ.κ. Αμφιλοχίου, στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, Φίτζι, Τόγκα και Σαμόα.