Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
greek turkish
Σισμανόγλειο Μέγαρο
Αρχική arrow Σισμανόγλειο Μέγαρο arrow Εκδηλώσεις arrow Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, 19:30: Ομιλία Πρέσβεως ε.τ., κ. Αλ. Αλεξανδρή. «Ο Θυατείρων Γερμανός Στρηνόπουλος (1872-1951): «Το πολυδιάστατο εκκλησιαστικό, θεολογικό και διπλωματικό έργο του»

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, 19:30: Ομιλία Πρέσβεως ε.τ., κ. Αλ. Αλεξανδρή. «Ο Θυατείρων Γερμανός Στρηνόπουλος (1872-1951): «Το πολυδιάστατο εκκλησιαστικό, θεολογικό και διπλωματικό έργο του»

Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017

«Ο Θυατείρων Γερμανός Στρηνόπουλος (1872-1951): «Το πολυδιάστατο εκκλησιαστικό, θεολογικό και διπλωματικό έργο του»Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ. Ευάγγελος Σέκερης, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ομιλία του Πρέσβεως ε. τ., κ. Αλέξανδρου Αλεξανδρή, υπό τον τίτλο:

«Ο Θυατείρων Γερμανός Στρηνόπουλος (1872-1951): Το πολυδιάστατο εκκλησιαστικό, θεολογικό και διπλωματικό έργο του»

το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:30, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής, εδώ.

Σύνοψη

Ο Γερμανός Στρηνόπουλος υπήρξε κορυφαίος ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος ανέπτυξε πολυσχιδή δράση κατά το πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα. Με εξαίρετες σπουδές σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης διατέλεσε σχολάρχης της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης για σχεδόν 15 χρόνια. Στη συνέχεια ως Μητροπολίτης Θυατείρων, με έδρα το Λονδίνο, αλλά με δικαιοδοσία στην Μεγάλη Βρετανία, τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη για πολλές δεκαετίες, έθεσε τις βάσεις και πρέπει να θεωρηθεί ο θεμελιωτής του σημερινού ποιμαντορικού, διοικητικού και οργανωτικού συστήματος των Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη.

Εκπροσώπησε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στη Διάσκεψη της Λωζάννης το 1922-1923 και ως εκπρόσωπος (Αποκρισσάριος) του Φαναρίου παρά του Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας διασφάλισε την στήριξη της Αγγλικανικής Εκκλησίας για τα δίκαια του Οικουμενικού Θεσμού.

Το όνομα του Γερμανού συνδέεται άρρηκτα με την Κίνηση του Οικουμενισμού, της οποίας υπήρξε πρωτοπόρος και πρωτεργάτης. Τεράστια είναι η προσφορά του στην προώθηση των διορθόδοξων και διαχριστιανικών σχέσεων. Λόγω του πολυπρισματικού του έργου, της σοφής διαποίμανσης των ελληνορθοδόξων της Διασποράς στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, της λεπτής άσκησης εκκλησιαστικής διπλωματίας και του πλούτου των θεολογικών του γνώσεων, ο Θυατείρων Γερμανός έλαβε την προσωνυμία "Φάρος της Ορθοδοξίας".

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Tumblr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube
RSS 2.0