Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
greek english
Μόνιμη Αντιπροσωπεία ΝΑΤΟ
Αρχική arrow Μόνιμη Αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ arrow Νέα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας arrow Συμμετοχή Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες, 4-5.12.2018)

Συμμετοχή Αν. Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες, 4-5.12.2018)

Πέμπτη, 17 Ιανουάριος 2019

Ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου, στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τις  περιφερειακές εξελίξεις και τις σχέσεις ΝΑΤΟ με την Ουκρανία και τη Γεωργία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα που άπτονται της Διατλαντικής Σχέσης. Στο δείπνο εργασίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα εστιάσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας στον Νότο της Συμμαχίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ θα συζητηθεί και η νατοϊκή υποστήριξη στη Λιβύη.

Την επομένη, 5 Δεκεμβρίου, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, παρουσία της ΥΕ/ΑΕ Φ. Μογκερίνι.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ Γ. Στολτενμπεργκ, καθώς και με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αλβανίας, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Τουρκίας.