Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο arrow Νέα της Πρεσβείας arrow Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου (Βρυξέλλες, 04.02.2019)

Συμμετοχή Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στην Υπουργική Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αραβικού Συνδέσμου (Βρυξέλλες, 04.02.2019)

Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2019

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, στην Υπουργική Σύνοδο Ε.Ε. - Αραβικού Συνδέσμου που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, ενόψει της 1ης Συνόδου Κορυφής των δύο οργανισμών, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο.

Η συζήτηση των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθεί σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, όπως η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, το Συριακό, η κατάσταση στη Λιβύη και στην Υεμένη. Θα συζητηθεί, επίσης, η ενίσχυση της συνεργασίας Ε.Ε. – Αραβικού Συνδέσμου για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η τρομοκρατική απειλή, η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση, με στόχο την εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της από κοινού ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του.