Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
greek english
Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε.
Αρχική arrow Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. arrow Νέα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας arrow Ενημέρωση βουλευτών από ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλο, για διαδικασίες BREXIT

Ενημέρωση βουλευτών από ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλο, για διαδικασίες BREXIT

Τρίτη, 09 Μάιος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ενημερώνοντας σήμερα τους βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τόνισε ότι η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι ισορροπημένη , αφού ξεκαθαρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να έχει περισσότερα δικαιώματα από όσα είχε ως μέλος, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση θα έχει εκδικητικά ή τιμωρητικά χαρακτηριστικά.

Το σύνολο των κρατών μελών κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, θα έχει ενιαία φωνή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περιφρουρήσουμε τα εθνικά συμφέροντά μας.

Άμεση προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος είναι η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των 70.000 Ελλήνων και των 250.000 Ελληνοκυπρίων που ζουν στη Μ. Βρετανία μετά το Brexit.

FacebookTwitter

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0