Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
greek english
Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε.
Αρχική arrow Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. arrow Νέα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας arrow Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης

Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για την 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης

Τρίτη, 09 Μάιος 2017

Κατά τη σημερινή ιστορική επέτειο της «Διακήρυξης Σουμάν» οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις σύγχρονες προκλήσεις και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε να αναζωογονήσουμε τις αρχές και τις αξίες που διαμόρφωσαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως εκείνες της δημοκρατίας, της ισονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και να εργαστούμε ώστε η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική να αποκτήσει στρατηγική σκέψη για να αντιμετωπίσει το υφιστάμενο έλλειμμα ηγεσίας. Οφείλουμε να ξαναδώσουμε προοπτική στους λαούς μας και να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που θα εγκαταλείψει τις τιμωρητικές πολιτικές που λειτουργούν αντιπαραγωγικά και επιτείνουν τα υφιστάμενα προβλήματα.

Η Ελλάδα, ως ενεργό μέλος της ΕΕ, θα συνεχίσει να ασκεί μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, προωθώντας σειρά διεθνών πρωτοβουλιών με γνώμονα την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις γειτονικές περιοχές.

FacebookTwitter

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0