Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο arrow Νέα της Πρεσβείας arrow Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, κατά την πρωινή συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ που διοργάνωσε η Φινλανδία, με τη συμμετοχή της ΥΕ/ΑΕ Federica Mogherini (Βρυξέλλες, 21.01.2019)

Δήλωση Υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, κατά την πρωινή συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ που διοργάνωσε η Φινλανδία, με τη συμμετοχή της ΥΕ/ΑΕ Federica Mogherini (Βρυξέλλες, 21.01.2019)

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση στο πλαίσιο συμμετοχής του στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, με θέμα τη συμμετοχή και ενίσχυση των νέων της Αφρικής στη διαμεσολάβηση και πρόληψη κρίσεων στην ήπειρό τους:

«Χαιρετίζω τη σημερινή πρωτοβουλία της Φινλανδίας. Και ως Ελλάδα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει «τρέξει» στις περισσότερες χώρες της Αφρικής, κυρίως της υποσαχαρικής περιοχής, πρέπει να επισημάνω τα εξής: Εργαλείο για την ανάπτυξη, ειρήνη, και αποτροπή της μετανάστευσης, είναι και η λογική να κρατήσουμε με δουλειές τους νέους στις πατρίδες τους. Όπως και η βελτίωση της θέσης της γυναίκας με παιδεία και δικαίωμα στην εργασία. Με αλλεπάλληλες επισκέψεις, έχω άποψη για τη κατάσταση στην Αφρική. Δεν είναι ήπειρος με γερασμένο πληθυσμό. Απεναντίας, μάλιστα. Οι νέες ηλικίες υπερέχουν. Εκεί πρέπει να επενδύσουμε με όλα αυτά τα χρήματα που κατευθύνονται με εντυπωσιακές ροές, κυρίως στις υποσαχάριες χώρες, από ισχυρά οικονομικά κράτη και Τραπεζικά Ιδρύματα»