Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο arrow Νέα της Πρεσβείας arrow Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (Βρυξέλλες, 22/5/2017)

Συμμετοχή ΑΝΥΠΕΞ, Γ. Κατρούγκαλου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ (Βρυξέλλες, 22/5/2017)

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γ. Κατρούγκαλος, συμμετείχε σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, το οποίο επικύρωσε τη μεθοδολογία και τις κατευθυντήριες αρχές στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και έδωσε την τελική εντολή στον κεντρικό διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  κ. Μισέλ Μπαρνιέ.  Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι η διαπραγμάτευση αυτή δεν διεξάγεται εν κενώ αλλά στο πλαίσιο πραγματικά υπαρξιακών στιγμών για την Ένωση.

Το Brexit, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών,  ήταν απλώς ένα επεισόδιο της γενικευμένης αποστασιοποίησης των πολιτών από την Ευρώπη, ως αντίδραση στις πολιτικές λιτότητας που καθηλώνουν την οικονομία και διαλύουν τις κοινωνίες. Για το λόγο αυτό η διαπραγμάτευση θα πρέπει να διεξαχθεί λαμβάνοντας υπόψη τον παράλληλο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης και να μην αποσκοπεί απλώς σε ένα «βελούδινο διαζύγιο» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο στόχος θα πρέπει να είναι μια Ευρώπη πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική στην μετά το Brexit, εποχή. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, η όλη διαπραγμάτευση δεν πρέπει να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Γιατί το μήνυμα προς τους λαούς της Ευρώπης, κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν πρέπει να είναι, ότι το εισιτήριο εξόδου από την ΕΕ είναι πολύ ακριβό, αλλά ότι η παραμονή σε αυτήν είναι η ορθή επιλογή για την δίκαιη ανάπτυξη και την ευημερία.

FacebookTwitter

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0