Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
greek english
Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο
Αρχική arrow Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο arrow Νέα της Πρεσβείας arrow Υπουργική Σύνοδος της Ελληνικής Προεδρίας της Στρατηγικής της Ε.Ε για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ) (Ιωάννινα, 11-12/5/2017)

Υπουργική Σύνοδος της Ελληνικής Προεδρίας της Στρατηγικής της Ε.Ε για την Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ) (Ιωάννινα, 11-12/5/2017)

Πέμπτη, 11 Μάιος 2017

H Ελλάδα είναι σταθεροποιητικός παράγοντας στα Βαλκάνια και στηρίζει τις περιφερειακές συνεργασίες μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτήν, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών,  κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη λήξη των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου (ΠΑΙ) που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα.

Με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση θα δώσουμε ώθηση σε τέτοιες πρωτοβουλίες, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος και θα στηρίξουμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία πολιτικές που ενισχύουν τους  τέσσερις πυλώνες της Στρατηγικής και ειδικότερα, τη  Γαλάζια Ανάπτυξη, τις Μεταφορές και την Ενέργεια, την Ποιότητα του Περιβάλλοντος και τον Βιώσιμο Τουρισμό.

Στη Διακήρυξη των Ιωαννίνων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι οι οκτώ χώρες που μετέχουν στη Σύνοδο συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων που θα χρηματοδοτήσουν μεγάλα έργα, όπως για παράδειγμα ο αυτοκινητόδρομος από την Τεργέστη μέχρι την Πάτρα, και άλλες δράσεις όπως η ασφάλεια στις θαλάσσιες μεταφορές  και η μεταφορά ενέργειας.

Στη Σύνοδο μετέχουν οι οκτώ συνεργαζόμενες χώρες EUSAIR/ΠΑΙ, δηλαδή Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία, οι οποίες εκπροσωπούνται από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τους αρμόδιους Υπουργούς για τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Την Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπεί η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικών Θεμάτων, αρμόδια για θέματα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της Ε.Ε.,  κα Lena Andersson Pench.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος και  ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι συμπροεδρεύουν και στην υπουργική Σύνοδο EUSAIR.

Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την παράδοση της προεδρίας EUSAIR/ΠΑΙ στην Ιταλία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση.

FacebookTwitter

Visit Greece

Visit Greece | The Official website of the Greek Tourism Organisation

Golden Visa Programme

Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece

Educational and Cultural Tourism-Routes in Greece

Πρακτική Άσκηση

Ελληνική Κυβέρνηση

RSS 2.0