Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας D. Burkhalter

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας D. Burkhalter

Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2013

venizelos_burkhalter_newΟ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελβετίας, Didier Burkhalter.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις πάνω σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τις σχέσεις της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει, ιδίως, της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη μνεία έγινε στη δυνατότητα συντονισμού ανάμεσα στην ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. και στην επικείμενη ελβετική προεδρία στον ΟΑΣΕ.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Burkhalter εξέτασαν, επίσης, τρόπους αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και οι επενδύσεις.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την επιτάχυνση των απαραιτήτων διαδικασιών για τη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών και φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων Συμβάσεων της Ελβετίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τη Γερμανία. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να μεταφέρουν στα Υπουργεία Οικονομικών των δυο χωρών την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών.