Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου, κ. Ιωσήφ-Youssef Soueif (11.01.2019)

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Μ. Μπόλαρη, με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου, κ. Ιωσήφ-Youssef Soueif (11.01.2019)

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Mάρκος Μπόλαρης, δέχθηκε στις 11.1.2019 τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ. Ιωσήφ-Youssef Soueif, ο οποίος πραγματοποιεί αποστολική επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε για την Εκκλησία των Μαρωνιτών στον Λίβανο και την Κύπρο, μετέφερε τις ευχές του Μαρωνίτη Πατριάρχη Λιβάνου, περιέγραψε τα προβλήματα και τις προοπτικές της Μαρωνίτικης Κοινότητας στην Κύπρο και την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει παλαιοχριστιανικές ομολογίες στη Μέση Ανατολή. Ανέλυσε τον σκοπό της επισκέψεώς του στην Ελλάδα που είναι η οργάνωση των Μαρωνιτών Χριστιανών στην Ελλάδα και η ίδρυση ενορίας τους.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του και τον ενημέρωσε ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση και ο λαός της τον υποδέχονται με φιλόξενα αισθήματα αγάπης και φιλίας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις περιπέτειες στις οποίες βρέθηκαν οι Μαρωνίτες Χριστιανοί, τόσο κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όσο και κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο. Ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιωσήφ για την διημερίδα που διοργανώνεται για θέματα θρησκευτικής και εκκλησιαστικής διπλωματίας που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στην οποία κάλεσε εκπρόσωπο των Μαρωνιτών να συμμετάσχει. Εν κατακλείδι, ο Υφυπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι το Υπουργείο Εξωτερικών κι οι Αρχές της Ελλάδας είναι στην διάθεσή του για την υλοποίηση των σκοπών της επισκέψεώς του.

Συμφωνία των Πρεσπών - Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα πολιτών
Επιστημονική Ημερίδα/Συμφωνία των Πρεσπών: Νομικά Ζητήματα
Η Συμφωνία των Πρεσπών
(το κείμενο)
Τhe Prespa Agreement
(the official text)
Climate Change Impacts on Cultural Heritage
International Conference
June 21-22, 2019
Work and Holiday Visa
Work and Holiday Visa
η Ευρώπη σου Εθνική Έκθεση Διαβούλευσης για το μέλλον της Ευρώπης
Εθνική Έκθεση
Δημόσιοι Διαγωνισμοί Διαύγεια: Υπουργείο Εξωτερικών - Ανάρτηση Αποφάσεων στο Διαδίκτυο
Golden Visa Programme
Σπουδές στην Ελλάδα - Study in Greece
Ελληνική Κυβέρνηση

Συνδεθείτε μαζί μας στο Facebook Δείτε τις φωτογραφίες μας στο Flickr Ακολουθήστε μας στο Twitter Δείτε τα βίντεο μας στο YouTube Τελευταία νέα σε RSS