Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Πρώτο Θέμα arrow Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Wang Yi (Πεκίνο 25.3.2015)

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Wang Yi (Πεκίνο 25.3.2015)

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Πραγματοποιηθείσα συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Wang Yi (Πεκίνο 25.3.2015)Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, είχε συνάντηση, σήμερα, Τετάρτη 25 Μαρτίου, στο Πεκίνο, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Wang Yi, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη στην Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, εξετάστηκε το πλήρες φάσμα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός κοινού σχεδίου δράσης για τα έτη 2015-2017, καθώς και μία σειρά προτάσεων για συνεργασία στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Επίσης, έγινε διεξοδική αναφορά στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Τέλος, ο κ. Yi απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Κοτζιά να πραγματοποιήσει διμερή επίσκεψη, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργός Εξωτερικών, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.