Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Ανακοινώσεις - Δηλώσεις - Ομιλίες arrow Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό του Ευθυμίου-Γεωργίου Κωστόπουλου, Πληρεξουσίου Υπουργού Β’, ως Ειδικού Απεσταλμένου του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Σαχέλ

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον ορισμό του Ευθυμίου-Γεωργίου Κωστόπουλου, Πληρεξουσίου Υπουργού Β’, ως Ειδικού Απεσταλμένου του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Σαχέλ

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021

Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Ευθύμιος-Γεώργιος Κωστόπουλος, Πληρεξούσιος Υπουργός Β’ ορίστηκε Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Σαχέλ.

Η απόφαση αυτή υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην περιοχή αυτή, τόσο στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όσο και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Επισημαίνεται ότι ο Ε. Κωστόπουλος επέδωσε πριν λίγες ημέρες τα διαπιστευτήρια του ως ο πρώτος Πρέσβης της Ελλάδας στη Σενεγάλη με έδρα το Ντακάρ. Το άνοιγμα της εν λόγω Πρεσβείας αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού τόσο στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων με τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, όσο και με τη Γαλλοφωνία γενικότερα.