Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
greek english french
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Συναντήσεις - Δράσεις - Συμμετοχές arrow Νέος Κύκλος συνεργασίας Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Νέος Κύκλος συνεργασίας Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο της ενότητας «Η Ταινιοθήκη στο Σπίτι», και στοχεύοντας στην προώθηση σπάνιων και ιστορικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου στους ανά τον κόσμο Ομογενείς, θέτει υπό την αιγίδα της τον τέταρτο κύκλο διαδικτυακών προβολών ελληνικών ταινιών αφιερωμένων στην θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, υπό τον θεματικό τίτλο «Μνήμες Δικτατορίας».

Μέσα από την ψηφιακή αίθουσα online.tainiothiki.gr, και από την Τετάρτη 21 Απριλίου έως και την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, θα προβληθούν εμβληματικές ταινίες από τους Θ. Αγγελόπουλο, Π. Βούλγαρη, Δ. Θέο, Ν. Καβουκίδη, Ν. Κούνδουρο, Φρ. Λιάππα, Δ. Μακρή, Ρ. Μανθούλη, Τ. Μαρκετάκη, Γ. Σταμπουλόπουλο, Π. Τάσιο και το δίδυμο Σ. Μανιάτη / Γ. Τσεμπερόπουλο. Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την διαδικτυακή τους πρεμιέρα, χωρίς γεωγραφικό περιορισμό, με όριο τις 600 δωρεάν θεάσεις ανά ταινία.

Την Πέμπτη, 22 Απριλίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί webinar με θέμα τον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, με τη συμμετοχή των Παντελή Βούλγαρη, Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Γιώργου Σταμπουλόπουλου, Δημήτρη Μακρή, Κυριάκου Αγγελάκου, Νίκου Καβουκίδη και Eυάννας Βενάρδου. Συντονίστρια η Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr) και στις σελίδες της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigr) και το Ιnstagram (https://www.instagram.com/tainiothikigr).