Για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-27, που θα συζητηθεί στο έκτακτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σήμερα το απόγευμα, μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη και το Πρώτο Πρόγραμμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Συζητάμε έναν κοινοτικό προϋπολογισμό που είναι σημαντικά περιορισμένος, ειδικά μετά την αποχώρηση του ΗΒ και δεν ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία των Ευρωπαίων πολιτών για περισσότερη Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες.
«Υπάρχουν οι χώρες που θεωρούνται καθαροί "συνεισφορείς", που δεν θέλουν να ανεβεί η συνεισφορά τους πάνω από το 1% του ΑΕΕ», εξήγησε. «Εμείς πάμε με μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα. Η χώρα μας που έχει υποστεί αυτή τη φοβερή μείωση κατά 25% του ΑΕΠ, διεκδικεί περισσότερα κονδύλια από ό,τι την προηγουμένη περίοδο, ώστε να καλυφθεί αυτό το κενό της αποεπένδυσης. Οι πρώτες προτάσεις αναφορικά με τη Συνοχή δείχνουν πως πάμε κάπως καλύτερα, αλλά διεκδικούμε κονδύλια και σε άλλους τομείς, όπως η ασφάλεια και το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε.
17 Φεβρουαρίου, 2020